Reseadapter och eluttag i Malta 🇲🇹

Om du planerar en resa till Malta kan det vara bra att säkerställa att du kan använda dina elektriska apparater under din vistelse i landet. Däeför är det viktigt att känna till elstandarden i Malta, både vad gäller spänning och frekvens samt vilken eller vilka typer av eluttag som används. Med hjälp av detta kan du då även få reda på vilken typ av reseadapter du behöver för elektriska apparater med svenska kontakter vid besök i Malta.

Du behöver reseadapter för svenska kontakter i Malta, klicka här för köpråd.

Elektriska specifikationer Malta

För resor från Sverige till Malta behöver du en adapter som hanterar typ/typer: Typ G, klicka här för köpråd kring vilken adapter du kan använda. Detta är nödvändigt eftersom kontaktdon och uttag kan skilja sig åt jämfört med de som används i Sverige. Här nedanför kan du se illustrationer som visar hur de eluttag och kontakter som används i Malta ser ut.

Illustration av eluttag och kontakt av Typ G som används i Malta.

Reseadapter Malta till Sverige

Om det är åt andra hållet du behöver en reseadapter, det vill säga om du är i behov av en adapter för att kunna använda elektriska apparater från Malta i Sverige, så kan vi tipsa om denna adapter: reseadapter Malta till Sverige.

Adapter för eluttag Typ G i Malta

Denna reseadapter är särskilt utvecklad för att fungera i eluttag av Typ G i Malta. Det är en prisvärd kvalitetsadapter tillverkad av Skross, som är ett känt märke när det kommer till just reseadaptrar. De är framför allt välkända för sin höga europeiska och schweiziska kvalitet. Här nedanför listar vi de bästa priserna just nu för denna adapter, direkt hämtade från Prisjakt.nu.


Universaladapter för hela världen

Ett annat alternativ istället för att köpa en särkild adapter för just eluttag Typ G, är att köpa en universaladapter som fungerar i hela världen - och då givetvis även i Malta. Andra tillfällen då det kan vara bra att ha en universaladapter är även på flygplatser, om man exempelvis skulle mellanlanda i ett land där det behövs en reseadapter. Denna universaladapter som vi rekommenderar kommer också från Skross, och andas verkligen kvalitet. Nedanför hittar du de bästa priserna just nu för denna adapter, hämtade direkt från Prisjakt.nu.


OBS! Vänligen säkerställ hos handlaren att reseadaptern verkligen passar för din destination, så att inte länken har råkat skicka dig till fel adapter.

Reseadapter Malta till Sverige

Om du letar efter en reseadapter som gör att elektriska apparater från Malta kan användas i eluttag i Sverige, kan vi rekommendera denna universaladapter för användning i Sverige. Den fungerar bland annat för kontakter från Malta, totalt sett gör den att man kan använda stickkontakter av typer A, B, G, I, J, L och N i Svenska uttag av typen F. Denna är också tillverkad av kvalitetsmärket Skross, och här nedanför hittar du de bästa priserna just nu direkt hämtade från Prisjakt.nu.


OBS! Vänligen säkerställ hos handlaren att reseadaptern verkligen passar för de kontakter du vill använda i Sverige, så att inte länken har råkat skicka dig till fel adapter.

Att besöka Malta som turist

Malta, en ögrupp i Medelhavet, är ett populärt turistmål känt för sina historiska sevärdheter, kristallklara vatten och varma klimat. Landet lockar besökare med sina antika tempel, charmiga byar och livliga städer. Vid en resa till Malta kan man förvänta sig en rik kulturell upplevelse, fantastiska dykmöjligheter och en avkopplande atmosfär på dess vackra stränder.

Tips innan resan

Kontrollera alltid dina elektriska apparaters spänningskompatibilitet innan du reser. Vissa apparater kan kräva en omvandlare om spänningen i Malta skiljer sig från Sverige. I Sverige använder vi kontakter av Typ C och Typ F, och spänningen och frekvensen i Sverige är 230 V respektive 50 Hz. Tänk på att köpa eller låna en adapter innan din resa för att undvika högre priser eller svårigheter att hitta rätt typ av adapter väl på plats i landet.